Osteopatija

Osteopatski tretman je pogodan za sve uzraste i sva stanja.

IMG_1991.HEIC
IMG_2255.PNG
Screenshot 2022-01-13 at 00.31.15.png

Nijedan molekul u telu ne radi zasebno, a tu cinjenicu opasno zanemarujemo- osteopatija upravo posmatra pacijenta kao celinu jer zdravi smo onda kada su svi nasi “delici” na svome- tj harmonicno integrisani.

Osim dijagnostike, manipulacijom muskuloskeletnog sistema i manuelnim terapeutskim tehnikama, osteopata ublazuje/ otklanja mnoge funkcionalne tegobe dok pomaze telu da povrati svoju sposobnost samoisceljenja.

 

Seniori

Sa godinama, telo je podvrgnuto sve većim stegama, postaje krhko, zglobovi čvršći, kosti manje čvrste... Ove promene mogu da izazovu nelagodnost kod starijih u obavljanju određenih radnji u svakodnevnom životu. Sa godinama telo je podvrgnuto sve većim stegama, postaje krhko, zglobovi čvršći, kosti manje čvrste... Ove promene mogu da izazovu nelagodnost kod starijih u obavljanju određenih radnji u svakodnevnom životu.

 

Odrasli

Ni blagi bol nije "normalan", jer on ukazuje na znak upozorenja koji šalje telo. Dozvoliti bolu da se pojavi, bez obzira na njegovu lokaciju, otvorena su vrata da on postane hroničan. Što duže bol traje, duže će trajati tretman. Čak i blagi bol nije "normalan", on ukazuje na znak upozorenja koji šalje telo. Dozvoliti bolu da se pojavi, bez obzira na njegovu lokaciju, otvorena su vrata da on postane hroničan. Što duže bol traje, duže će trajati tretman.

 

Sportisti

Bilo da ste rekreativni sportista ili sportista visokog nivoa, osteopatija može da vam pomogne i da vas prati u svakodnevnom životu, kako fizički tako i psihički. Pre, tokom ili posle fizičkog izvođenja, osteopat vam omogućava da se pripremite, podržite, poboljšate oporavak, performanse i sprečite povrede.

 

Bebe

Od prvih dana života, bebe mogu osetiti nelagodnost ili čak i bol koju im te teško da izraze uzrokovanu grčevima, prvim zubićima, refluksom, ukočenim vrata itd.

Osteopatija na neżan način ublažava simptome i daje savete roditeljima kako da obezbede dobrobit, kao i dobar psihički i fizički razvoj bebe. Konsultacije od prvih dana života, zatim s vremena na vreme su odlična prevencija odredjenih poremecaja u odraslom dobu.

 

Trudnice

Osteopatija ublažava bolove povezane sa trudnoćom, olakšava pripremu za porođaj i pomaže novopečenoj mami da se oporavi nakon porođaja.

Tokom trudnoće, žena je sklona bolovima u donjem delu leđa koji su ponekad povezani sa lažnim išijasom, karličnim asimetrijama, refluksom i poremećajima tranzita, problemima sa cirkulacijom (sindrom teških nogu), glavoboljama, anksioznošću, hemoroidima itd.

 

Osteopatija takođe može pomoći bebama u sedištu da se pravilno pozicioniraju, što omogućava majci da bude udobnije, manje bez daha, a posebno da umanji sve neprijatnosti teškog porođaja za sve (klešta, gumene čašice, epiziotomija, carski rez, razne lezije za bebe itd.)

 

Postpartum, osteopatija omogućava povratak u položaj pre trudnoće, promoviše perinealnu rehabilitaciju balansirajući komponente koje su možda bile poremećene tokom porođaja (međica, karlica, trtica, itd.)

 

Adolescenti

Sa ili bez bola, osteopatija pruža odličnu podršku adolescentima tokom njihovog razvoja. Kako deca rastu, izložena su mnogim promenama i preokretima, kako psihičkim tako i fizičkim. Ponekad se mogu pojaviti bol u leđima i posturalni poremećaji, bez obzira da li su povezani sa skoliozom ili ne, poremećajima hodanja zbog oblika kolena ili stopala, kao i patologijama rasta.